Nekategorizirano

Blizzardova je zadnja, nema više “GG EZ”

gg ez

Toksičnost igrača u multiplayer igrama svakodnevna je pojava, Overwatch nije iznimka. Odmah po izlasku Overwatcha situacija je bila bolja. Igrao se samo Quick Play, igrači su bili opušteni, a toksičnost svedena na minimum. Onda je došao Competitive Play, digle su se strasti, toksičnost povećala, a cijeli internet je brujao o “GG EZ”. Notornoj frazi koju poznaje svaki gamer, ali Blizzard je čini se, pronašao rješenje.

Cenzura “GG EZ” je početak, ali nije rješenje

Povijest GG EZ potječe od početka online gaminga, ne mora biti strogo toksična, ali u većini slučajeva je. Kada je Reddit zaplakao da je navedena fraza toksična, a brojni igrači su svojim komentarima to podržali. Međutim, tada je cijela stvar postala još gora. Sve do nedavno, kada je Blizzard cenzurirao “GG EZ” na podosta duhovit način. Tako ćete upisivanje “GG EZ” u Overwatch chatu sada dobiti neku drugu nasumičnu rečenicu poput: “Gee whiz! That was fun. Good playing!” ili “Well played. I salute you all.”.  Ovo je svakako jedan od načina smanjivanja toksičnosti i provokacija unutar same igre, ali nije ni blizu trajnog rješenja. Nemoguće je cenzurirati sve toksične fraze i provokacije, ali je važno posvetiti im pažnju i konstantno tražiti rješenje. 

Koliko je Blizzard uspio u svome naumu da “GG EZ”  izbaci iz igre i koje će vam sve rečenice generirati u chatu, provjerite sam upisivanjem navedene fraze u isti. Također, probajte biti malo manje toksični pa nije Torbjorn na Lijang Toweru baš toliko loš.