Overwatch

Diablo sadržaj dolazi u Overwatch!

diablo

Zadnji dan 2016. godine Blizzard slavi jednu zaista impresivnu obljetnicu. Naime, 31. prosinca njihova će legendarna franšiza, Diablo, proslaviti 20 godina od izlaska prve igre! Tim povodom, Blizzard je najavio obilježavanje obljetnice i u svojim ostalim igrama pa tako i Overwatchu!

Diablo u Overwatch futurističkom svijetu

Blizzard često potencira tzv. Blizzard Universe, što se najbolje može primijetiti u njihovoj igri Heroes of the Storm, gdje možete igrati heroje iz svih Blizzardovih igara. World of Warcraft često prati velika događanja u stvarnom svijetu kroz različite in-game evente, ali isto tako i velika događanja u drugim igrama. Kako je to već postalo ustaljena Blizzardova praksa, da fragmente ili asocijacije iz jedne svoje igre implementiraju u drugu, tako je i Overwatch postao dio Universea. No, što će se točno događati u Overwatchu i ostalim igrama?

Overwatch

“Bring the battle for Sanctuary into the fight for the future with in-game sprays representing your favorite Diablo III classes—along with a new player icon modeled after the Lord of Terror!” – izgleda da ćemo u Overwatch dobiti nove sprejeve i player icon, možda smo očekivali i ponešto više.

Hearthstone

“In this Tavern Brawl, a hooded stranger awaits, holding a grim deck in his hands. Will you unravel the secrets surrounding this dark wanderer?” – u Hearthstoneu ćemo pak kartati protiv novog protivnika

Heroes of the Storm

“The battle for the High Heavens continues, and a new Diablo-themed portrait is up for grabs! Can you emerge victorious on this hectic new brawl map?” – High Heavens brawl i tematski Diablo portret nas očekuju u Heroes of the Storm

World of Warcraft

“Strange things are afoot in the world of Azeroth as denizens of Sanctuary cross over into an unfamiliar world.” – World of Warcraft igrači će dobiti ipak nešto konkretnije.

StarCraft II

“Put the Lord of Terror to work for you with a Diablo-themed worker portrait.” – samo portret i za StarCraft II igrače

Diablo III

Blizzard je na BlizzConu obećao The Darkening of Tristram, poseban event u kojem će igrači moći posjetiti originalni dungeon Cathedral, iz prve igre i to uz “retro vision” vizualni filter zbog kojeg će igra izgledati kao prva igra serijala. Sve to bi igračima trebalo pružiti originalno Diablo iskustvo.

Ogroman uspjeh za Blizzard i Diablo

Teško je staviti u perspektivu da dobar dio igrača, koji danas igraju Diablo III: Reaper of Souls, nije bio rođen kada je izašla prva Diablo igra. To je ogroman uspjeh za Blizzard i Diablo, koji je imao svojih uspona i padova, ali serijal se i danas drži. Mi ćemo se svakako prisjetiti starog Diabla i zafarmati Cathedral, a to bi preporučili i svima drugima.

Drugi članci