Overwatch

Dolazi event za prvi rođendan Overwatcha

Prva godina Overwatcha

Bliži nam se prvi rođendan Overwatcha! Posljednja Blizzardova uspješnica izašla je 24. svibnja, prošle godine. Iako brojke pokazuju odlične rezultate, situacija je daleko od idealne. Čak i očekivane. Međutim, Blizzard nastavlja u svom stilu, dok velike esport organizacije raspuštaju svoje timove zbog sumanutih cijena mjesta u Overwatch Leagueu i brojnih nepoznanica, oni nam pripremaju novi event.

Overwatch Anniversary Event

Novi event u Overwatchu počinje 23. svibnja, a trajat će sve do 12. lipnja. Malo informacija je dostupno o samom događaju, a Jeff Kaplan je obećao više informacija u nadolazećim danima. Ono što je poznato je da će u sklopu eventa biti održan novi besplatni vikend od 26. do 29. svibnja, na svim platformama. Također, stiže nam i novo izdanje igre, Overwatch: Game of the Year Edition, koje će sadržavati i ponešto digitalnog dobara koja su bila sadržana u pre-orderu poput nekoliko Loot Boxeva, skinova i in-game predmeta, kako u Overwatchu tako i u ostalim Blizzardovim igrama. 

Godina dana “love-hate” odnosa Blizzarda i esport zajednice tako se nastavlja u istom ritmu. Neupitno inovativni model Overwatch Leaguea nije više dovoljan da održi timove na okupu, a cijela priča se kreće u smjeru esport ekskluzive i skupog sporta za milijunaše. Za to vrijeme sveto trojstvo esporta, LoL, Dota 2 i CS:GO ruše rekorde, čak i kada se prate samo najveći turniri. Pridodamo li tome bezbroj manjih zajednica igrača okupljenih oko navedenih igara, postavlja se pitanje: Je li bilo potrebno žrtvovati sve za ideju ekskluzivne svjetske lige?

 

Drugi članci