Svijet

Francuska Vlada podržala nacionalni Overwatch tim

francuska

Rano jutros počeo je prvi dan grupne faze natjecanja na Overwatch World Cupu.  Prvo će se razigravati skupine A i B, a jedan od favorita za prolazak u drugu fazu natjecanja je i reprezentacija Francuske. Ususret natjecanju Francuski Overwatch tim dobio je podršku visokih političkih dužnosnika svoje zemlje. 

Možda zvuči trivijalno, ali nije

Podrška francuskih političara Denis MasségliaMounir Mahjoubi francuskom Overwatch timu više je od simbolike.  Veliko je to priznanje francuskom esportu, ali i državnom vrhu koji prihvaća nove trendove i pokušava ih slijediti. Francuska je zadnjih nekoliko godina uvela esport i u zakone, tako da ga se jasno razdvoji od igara na sreću, a riješili su i pitanje ugovora profesionalnih igrača. Također, radi se o jednom od najvećih esport tržišta u Europi i za daljnji razvoj podrška države bila je neophodna.  

Overwatch France

Nadamo se da će ovakve stvari postati standard i da će druge zemlje slijediti primjer i zakonski regulirati esport, koji je i dalje u popriličnom kaosu. Da bi se to dogodilo prvo ga ljudi na vodećim pozicijama u državi moraju prepoznati, razumjeti i prihvatiti. Upravo kako su to sada odigrali Francuzi. Zbog svega navedenog u zadnje dvije rečenice, to se u Hrvatskoj neće dogoditi. Barem ne u skorijoj budućnosti.

 

Drugi članci