Svijet

Geguri je prva žena u Overwatch League

geguri overwatch

Shanghai Dragons su nakon poprilično loše prve faze Overwatch League doveli čak tri nova igrača te prvu igračicu u ovom natjecanju. Kim “Geguri” Se-Yeon će tako postati prva žena u posljednjem Blizzardovom esport projektu.

Geguri je poznata po odličnoj Zaryji

London Spitfire pobjednik je prve faze Overwatch League, nakon što su u ključnom meču doigravanja nadigrali New York Excelsior. Završetak prve faze znači i dovođenje novih igrača za većinu timova, a Shanghai Dragons se odlučio dovesti i jednu igračicu, Kim “Geguri” Se-Yeon.

Geguri je postala poznata u Overwatch esportu zbog nevjerojatnim partijama sa Zaryjom, herojem s kojim je imala 80% pobijeđenih mečeva. Nakon teških optužbi da koristi cheateve, Geguri je pristala zaigrati na streamu s jednom kamerom koja je pratila njezine kretnje. Shanghai Dragons navode kako je povećala svoj hero pool te da sada može odlično odigrati nekoliko tank heroja. Uz Geguri, ekipi su se pridružili He “Sky” Junjian, Lee “Fearless” Eui-Seok i Chon “Ado” Gi-Hyeon.

Overwatch je od samog izlaska bio pohvaljen kao igra koja donosi raznolikost, pogotovo što se tiče seksualne objektivizacije žena u video igrama. Profesionalna igračica u ligi mogla bi biti nastavak tog trenda. 

Blizzard zadovoljan prvom fazom OWL

Prema navodima ESPN-a, prava faza Overwatch League premašila je sva očekivanja po pitanju prihoda, iako je u projekt samo od strane timova i sponzora uloženo više od 347 milijuna dolara (timovi 240, Twitch 90, HP Omen 17, Intel 10). Tek je odigrano manje od četvrtine prve sezone, a Blizzard već planira širenje za iduću godinu. Zbog rezultata i popularnosti, cijena participacije za timove mogli bi se s početnih 20 milijuna dolara za prvu sezonu, popeti čak na 60 milijuna.

 Međutim, problem je to što u Europi stvari funkcioniraju podosta drugačije. Od svih timova koji imaju mjesto u ligi samo Shanghai Dragons nisu u vlasništvu američke grupacije. Europsko tržište podosta je drugačije od onog američkog i sami gradovi, koji bi trebali udomaćiti neke ekipe, temeljeni su na drugačijim idealima. Izgledno je kako će i većinu mjesta van Amerike, u Europi i Aziji, ponovo ugrabiti američke kompanije koje su jako zastupljene u tim sredinama. 

Drugi članci