Adria 1

Intervju: Leon “neLo” Pesić jedan od najboljih domaćih Overwatch igrača

nelo

Overwatch Adria scena je još mlada, ali svakim danom sve više raste. Sve je više turnira, teamova i kvalitetnih igrača. Međutim, neki igrači su u vrhu od samih početaka. Jedan od tih je i Leon “neLo” Pesić, danas jedan od najboljih DPS-ova regije. Osim što je ove sezona došao u Top 120 igrača na EU serveru ima i zavidne rezultate na svim turnirima u regiji. Upravo iz tih razloga porazgovarali smo s Leonom, o njegovim počecima, planovima i trenutnom stanju u Overwatchu.

Tko je Leon “neLo” Pesić?

Leon je 21-godišnjak iz Rijeke, koji trenutno studira na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Uz fakultet i studentski posao pronalazi vrijeme i za Overwatch turnire, ali i Competitive play. Upoznavanje s gamingom počinje u osnovnoj školi, kao i većina, na satima informatike. Klasični naslovi poput Unreal Tournament i Counter-Strike: Source uvode ga u svijet competitive gaminga. Ozbiljnije se Leon posvećuje gamingu nakon što ga ekipa iz srednje škole nagovara da počne igrati League of Legends.

Svoju prvu sezonu završava u Silveru, s malim brojem odigranih mečeva. Iduće sezone Silver postaje Platinum, da bi Platinum ubrzo postao Challenger. Došao je u Challenger u obje EU regije, dok je na Nordic&East serveru to uspio i sa svojim teamom, TrokuT.  Kada se u League of Legends uvodi Dynamic Queue, Leon gubi interes i počinje više igrati Counter-Strike: Global Offensive. Zbog iskustva u CS:S-u, CS:GO mu ne predstavlja probleme, te ubrzo dolazi do Global Elite ranka. Tu počinje njegova Overwatch priča… Kolega s faksa ga ja pozvao da se prijavi za Overwatch betu, međutim, nije dobio invite. Nakon što je probao igru u otvorenoj beti, odlučio je da će ju kupiti.

Luka “levelzjee” Marušić: Zdravo Leone, reci nam zašto si baš odabrao Overwatch?

Leon “neLo” Pesić: Zdravo ekipa! Overwatch sam odabrao zato što smatram da je odličan spoj League of Legendsa  i Counter-Strike: Global Offensivea, odnosno mješavina abilitya i aima.

levelzjee: U Overwatchu si vrlo brzo  počeo ostvarivati zapažene rezultate, kako si napredovao kroz sezone?

neLo: Prva sezona nije prošla baš najbolje, s kramom od PC-a i 20-60 FPS, dolazim do ratinga 75. Iduće sezone dolazi novi PC i samim time puno bolji rating. Najviše što sam postigao te sezone je 4324, što me plasiralo među 30 najboljih EU igrača. Ove sezone nisam stigao previše igrati te mi je trenutno najveći rating 4439 (top 120), ali i to ćemo uskoro popraviti. Bitno je da vidim napredak iz sezone u sezonu, a to se pokazuje i na ratingu.

levelzjee: Dobri rezultati u Competitive Playu su ti osigurali i mjesto u reprezentaciji na Overwatch World Cup kvalifikacijama. Međutim, nisi bio direktno izabran. Kakvo je bilo iskustvo s repkom?

neLoNakon što je Majstor Mika ispao iz repke, m4niac me pozvao da popunim njegovo mjesto. Što sam ja naravno prihvatio. Sve je to bilo blizu prvih mečeva u kvalifikacijama. Nismo stigli vježbati i scrimati kako treba. Bila je to odlična prilika i žao mi je što je tako završilo. Da su umjesto nekih igrača igrali sprEEEzy i drugi aktivniji, kvalitetniji igrači, moglo je biti puno bolje. Bila je to odlična prilika, koja se mogla bolje iskoristiti. Uz sve to, iskustvo je bilo super, igrali smo protiv nekoliko pro igrača i završili 2-2 u skupini.

levelzjee: Idući veliki turnir na kojem si igrao je bio Overwatch Adria Challenge. Za taj turnir si okupio ekipu s noyyzom te ste igrali pod tagom TrokuT. Reci nam kako si zadovoljan nastupom i samim turnirom?

neLo: Za OWAC je sprEEEzy trebao igrati s nama, ali smo se razišli radi gluposti. Ekipa koja je igrala se teško okupljala za scrimove, što radi obaveza, što radi prioriteta. Brky se bio više posvetio CS:GO, noyyz i ja nismo mogli neke večeri te se nismo dobro spremili. Turnir smo završili kao drugi i nisam zadovoljan. U finalu smo izgubili od srpske ekipe The Cult. Njihov glavni igrač Necros je jedan od najboljih Genjija u Europi, a i stand in je bio jedan od najboljih u regiji.

levelzjee: Necros je stvarno imao odličnih playeva na Genjiju i isključivo igra samo njega. Što ti misliš o igračima koje se specijaliziraju za samo jednog heroja?

neLo: Vidio sam Necrosa i kako igra na streamovima nekih pro igrača. Što se Genjija tiče, stvarno je jedan od najboljih. Pitanje je kako će to utjecati na njegovu karijeru, ako se odluči ozbiljnije posvetiti nastupima na turnirima. Protiv jakih teamova i promjena u meti, moguće je da Genji više neće biti viable.

levelzjee: Nakon Overwatch Adria Challenge, došao je H18 Megastore Gaming Arena LAN. Opet se okupio TrokuT i opet drugo mjesto. Što se dogodilo?

neLo: Za taj turnir nismo ni vježbali. Odigrali smo jedan pravi practice i to smo odlično odradili. Došao je LAN i prvi meč protiv Chronically Compresseda i odmah sam primijetio dosta problema. Znao sam da PC neće biti kao onaj koji ja koristim, ali to i nije bio toliki problem. Najveći problem je bio što se nismo čuli, kao da smo igrali Quick Play. Ne znam kako je bilo ostalima, o tome ne mogu govoriti. Ipak, došli smo do finala. Za samo finale Acertas Gaming je bio dosta bolje pripremljen, a nama je već bilo lagano dosta. Za to drugo mjesto mi i nije toliko žao.

nelo

levelzjee: Polako dolazimo do zadnjeg eventa u regiji. Nedavno je završila Zagreb Gaming Arena gdje je Overwtach bio jako slabo zastupljen, ali ipak se odigrao, uz nagradni fond od 1000€. Za taj turnir se nije skupio niti TrokuT, već ste nastupili kao mix. Zašto se TrokuT raspao i kako ste prošli na tom turniru?

neLo: TrokuT se raspao jer je dio igrača koji su bili prijavljeni za TrokuT prešao u Acertas Gaming. Tada je nerthus odustao jer smo imali lošiju ekipu. Ni Shock nije išao. Brky nije bio siguran hoće moći igrati taj dan. Nakon toga otpada noyyz, jer mu je trebao slobodan dan na poslu i tu se raspada TrokuT. Onda se dogovaramo bexx i ja sa Stickzom i Scharkom, kojima je dio ekipe također otkazao. Popunili smo zadnja dva mjesta s Med1czem i Sakuramom te se otišli podružiti i dobro zabaviti. Izgubili smo u polufinalu od mađarskog tima HoP i završili treći.

levelzjee: Igrao si skoro sve domaće turnire, koji je po tebi bio najbolji i zašto?

neLo: Organizacijski su svi eventi bili super odrađeni. Zagreb Gaming Arena nas je super ugostila i bila dobro organizacijski odrađena. Dok je H18 Megastore Gaming Arena LAN bila dosta opuštenija i bolja atmosfera. Svaki LAN ima svoje čari i nadam se će ih biti što više.

levelzjee: Što dalje, kakvi su ti planovi?

neLo: Cilj je dići se što više na ladderu i okupiti strani team, na čemu već radim. S teamom ćemo igrat i strane otvorene kupove poput Go4Overwatch i GosuGamers weekly, barem za početak.

levelzjee: Sada ćemo na malo lakšu stranu. Osim tebe, poznata je i tvoja podloga. Nakon što si odabrao podlogu kao nagradu, prerezao si je na pola. Zašto, pobogu?

neLo: Uzeo sam Razer Goliathus Speed (300x920mm) kao jednu od nagrada nakon turnira. Podloga je stvarno ogromna i ne treba mi tolika. Zato sam je prerezao i sada imam dvije. Ako treba, osvojit ćemo novu.

levelzjee: Za kraj, odnos između tebe i sprEEEzya. Mnogi vas smatraju najboljim igračima u regiji, postoji li šansa za neki domaći super team?

neLo: Nismo sprEEEzy i ja u lošim odnosima. Niti bi imao problema igrati s njim u teamu. Većina domaćih igrača već igra ili planira igrati sa stranim ekipama, ali okupiti najbolje domaće igrače za regionalna natjecanja, zašto ne.

levelzjee: Hvala ti Leone na vremenu i intervjuu, puno sreće i uspjeha ti želimo.

neLo: Nema na čemu, hvala tebi level i Overwatch Adriji.

Za kraj, gdje ga možete gledati, pratiti i sve ostalo…

neLa inače možete pronaći i na Overwatch Adria Discordu, gdje je jedan od aktivnijih članova, a za danas sprema i jedan poduži stream, svakako se priključite. Njegovi profili i kanali su:

 

Drugi članci