Overwatch

Kako pobijediti Overwatch Uprising na Legendary težini

OW Uprising

Overwatch je nedavno postao bogatiji za novi PvE mod, Uprising. Radnja se odvija na modificiranoj mapi King’s Row, a mod je možda i najbolji koji smo imali priliku igrati dosad u Overwatchu. Međutim, dio igrača ima problema sa završavanjem Uprising moda na najvećoj težini. Kako pobijediti Overwatch Uprising na Legendary?

Overwatch Uprising, najbolji mod dosad

Uprising nas vraća u prošlost. Ovaj događaj bilježi ustanak ekstremističke grupe Null Sector. Kako je Overwatchu zabranjeno izvršavanje operacija u Londonu (King’s Row), Overwatchov zapovjednik Jack Morrison, šalje Tracer, Torbjörna, Reinhardta i Mercy, da uguše prijetnju. Ustanak počinje s herojima u podzemlju, a zadaća je hakirati i onesposobiti tri protuzračna oružja, kako bi donijeli bombu i raznijeli vrata tvornice koje su omnici preuzeli te e koriste da bi napravili još robota.

Uprising možete igrati u dva moda, na četiri različite težine. Prvi mod je Uprising, u kojem igrate sa zadanim herojima, Tracer, Torbjörn, Reinhardt i Mercy, dok u drugom modu možete igrati sve heroje. Dostupne težine su Normal, Hard, Expert i Legendary. Kako bi pobijedili na Legendary, možete igrati sa zadanom kompozicijom, ako ipak niste toliko sigurni u sebe, predlažemo da zamijenite Tracer s Bastionom.

uprising

Uprising nije PvP mod, nemojte ga tako igrati

Tim je sastavljen od četiri igrača, Tank, Support, DPS i Defensive, iako postoje alternativni pickovi, ovakva kompozicija je sasvim solidna za pobijediti Uprising na bilo kojoj težini. Međutim, u slučaju koji smo mi odabrali, Tracer, Reinhardt, Torbjörn i Mercy, se igraju nešto drugačije. Tako Tracer neće moći srljati između protivnika, ali može odlično flankati protivnike sa štitom. Rainhardt neće moći chargeati protivnike na drugi kraj mape. Mercy će morati vješto birati između heala i damage boosta, dok će Torbjörn morati paziti da svi ostali suigrači imaju armor. Kako je ova kompozicija dosta ranjiva, bitno je da se tim drži na okupu, kako bi u slučaju da netko padne, Mercy mogla reviveati ili ultati, a da se ne mora previše izlagati protivnicima. Također, Reinhardtov shield igra veliku ulogu i tim mora biti dobro koordiniran kada shield padne.

U slučaju da ste Tracer zamijenili s Bastionom, pazite na poziciju i koje protivnike prve ubijate. Mercy bi u ovom slučaju trebala brinuti da Bastion što češće ima damage buff, a Reinhardt bi svojim shieldom trebao štiti i Torbjörnov turret i Bastiona.

Kako Reviveati suigrače

U Uprisingu, kada heroju padne HP na 0, oni se “onesvijeste”, odnosno dobiju “Incapacitated” status. Tada ne mogu ništa samostalno raditi, ali bilo koji suigrač ih može reviveati u roku od 40 sekundi. Kada to vrijeme istekne, misija je gotova. Kada jedan suigrač padne, ostali moraju timski odraditi revive, kako bi ostali preživjeli. Ne može Mercy među protivnicima reviveati, već treba armor i shield. Zato se krećite kao tim.

Mercyin Ressurect nemojte koristiti na jednog igrača, već pokušajte izvući maksimum iz njega. Naravno, ako vam o tome ovisi nastavak misije, stisnite ulti, ali nije preporučeno.

overwatch uprising

Protivnici u Overwatch Uprising

Nekoliko je različitih vrsta protivnika u posljednjem Overwatch modu. Dok s nekima nećete imati problema, druge ćete ubijati dosta teže. Kasnije, naići ćete i na neka dobro poznata lica.

Najčešći protivnik su standardni humanoidni omici. Njih je poprilično lagano ubiti zato svakako gađajte u glavu. Ipak, ako ih se dosta skupa, moglo bi biti problema. Sljedeći protivnici su Eradicatori, imaju dosta HP-a i drže štit koji prvo trebate uništiti. To ćete najlakše učiniti pucajući po štitu ili ruci u kojoj ga drže. Također, imaju slabe točke na leđima i glavi.

Kada dođete do Payload faze, pojavit će se mali Sliceri. Oni ignoriraju igrače i napadaju direktno Payload. Sliceri uglavnom nisu prioritet, a i Reinhardt može zaštiti Payload shieldom. Potom slijede Detonatori, veliki orbovi koji polako putuju prema Payloadu te eksplodiraju. Poprilično su spori, ali zato imaju dosta HP-a. Protiv Detonatora možete koristiti Reinhardtov charge, kada se približe Payloadu. Nakon što padnu ispod 25% HP-a, padne im dio oklopa te im se otkrije slabija točka.

Uz Detonatore, pojavit će se svima dobro poznato lice, Bastion. Međutim, ovi Bastioni padaju malo teže od onih na koje ste navikli. Probajte ih se riješiti što prije, jer kada pređu u Sentry mod otporniji su nego inače. Zadnja vrsta protivnika koje ćete susresti su OR-14 jedinice, od koji će u budućnosti nastati Orisa. Također, pada teže nego inače, a da biste završili misiju morate uništiti četiri OR-14 jedinice u određenom vremenu. Zato se pobrinite da cijeli tim gađa istu.

Završavanje Uprisinga na Legendary nije nikako lagano i zahtjeva puno koordinacije i komunikacije u timu tako da vam je najbolje povesti prijatelje ili koristiti Team Voice chat. Želimo vam dobru zabavu i naravno, ugušite tu pobunu!

Drugi članci