Svijet

Korejci dominantni u Overwatch League

London Spitfire OWL

Overwatch League je dosad potvrdio ono što smo već znali, južnokorejski igrači najbolji su na svijetu. U dosadašnjem dijelu lige u pravilu pobjeđuje onaj tim koji ima više korejskih igrača bez obzira predstavljaju li oni London, New York ili Seul.

Nakon prvog tjedna OWL četiri tima bez poraza

Prvi tjedan Overwatch League obilježile su ekipe s korejskim postavama, a nadmoć se najbolje vidjela četvrti dan natjecanja. Dominaciju je započeo London Spitfire koji je demolirao Philadelphia Fusion 4-0, a na tri mape su ih praktički osramotili. 

New York Excelsior je imao nešto težu zadaću protiv Houston Outlawsa, ali na kraju su slavili s rezultatom 3-1. Izgubili su samo Junkertown. Na Anubisu je bilo napeto, da bi Numbani uzeli bez većih problema i na kraju upisali drugu pobjedu u ligi.

Glavni favoriti čitavog natjecanja, Seoul Dynasty nisu imali nikakvih problema protiv Los Angeles Gladiatorsa. Nakon prvog tjedna tako timovi s više korejskih igrača imaju ukupan omjer 11-0. U to se ubraja i pobjeda Los Angeles Valianta protiv Dallas Fuela, jer ekipa iz L.A. ima tri korejska igrača. Timovi u kojima prevladavaju ili su sastavljeni u potpunosti od korejskih igrača imaju impresivan 37-6-2 omjer u mapama. Prava je šteta što samo jedan od 12 timova u ligi predstavlja Južnu Koreju. 

OWL

Drugi članci