Svijet

Na Blizzconu najavljena hrpa noviteta za Overwatch!

blizzcon-overwatch

Prvi dan na BlizzCon 2016, Blizzardovoj konvenciji koja se upravo održava u Anaheim, Kaliforniji, donio je broje novosti vezane za Overwatch. Predstavljen je novi heroj, nova mapa, nova liga, dolaze nam novi modovi, ali i promijene u postojećim modovima.

Napokon, Sombra

Nakon raznih najava, teasera na društvenim mrežama i u igri, Sombra je napokon vani. Očekivalo se da će Sombra biti prvi novi heroj u Overwatchu, međutim to je mjesto pripalo Ani. Sombra je tako dobila svoj Animated Short video, a mi smo dobili priliku saznati nešto o njoj i njezinim mogućnostima:

1. Machine Pistol —Standardni napad koji se širi na kratkoj udaljenosti.

2. Hack — Sombra može privremeno zaustaviti abilitye, uključujući i ultimate abilitye drugih igrača. Hack se također može koristiti i na med-packu, koji time postaje beskoristan za protivnički tim.

3. Thermoptic Camo —  Camo omogućava Sombri da postane nevidljiva, te se tada brže kreće. Napadanje, ili kad primi damage ili iskoristi neki drugi ability će je izbaciti iz nevidljivosti.

4. Translocator —  Sombra se može teleportirati na svoj Translocator. Što teoretski znači da se može teleportirati iza protivnika ili pak bliže svom timu. Ovisno gdje je Translocator.

5. EMP — Sombrin ultimate ability je zapravo silence. Onemogućava protivnike da koriste svoje abilitye na određeno vrijeme. Uz to, EMP uništava sve barijere i shieldove oko nje. Uključujući Reinhartov shield, Winstonovu barijeru i sve ostale heroje kojima je shield dio healtha. Tako će EMP moći spriječiti Luciov ultimate ability, Sound Barrier. Kako Sombra izgleda možete provjeriti ovdje, a u nastavku donosimo Animated Short “Infiltration”

Oasis je ime nove mape u Overwatchu

Oasis je smješten u arapskoj pustinji. Izgleda kao grad budućnosti, iako lagano podsjeća na Numbani. Novitet koji će Oasis uvesti je “jump pad” koji će lansirati igrače visoko u zrak. To svakako otvara nove mogućnosti za neke heroje i abilitye, ali moglo bi stvarati i određene probleme. Ovakve stvari nisu nipošto nove u svijetu FPS-a, te smo ih već imali priliku vidjeti u velikom broju arena shootera. Kako će to utjecati na gameplay u Overwatchu i kako će reagirati igrači, preostaje nam vidjeti.

oasis

Što je to Overwatch Arcade Mode?

Quick Play mod će dobiti ograničenje, točnije “one hero limit”. Postat će nešto ozbiljniji i sličniji Competitive Play modu, ali gubi i dio zabave. Svi vi koji uživate u igranju više različitih heroja i tražite zabavu prije kompetitivnog igranja, ne brinite. Stiže nam Overwatch Arcade mod!

overwatch arcade modeArcade će sadržavati nekoliko različitih modova, a zamijenit će postojeći Weekly Brawl. Iako je Weekly Brawl imao određene uspjehe, pogotovo s Lucio Ball i Junkenstein’s Revenge modovima. Arcade će sadržavati Mystery Duel, Elimination, Mystery Heroes, All Brawls! i No Limits modove. Čini se kao dosta zabave za sve one koji traže takav sadržaj. Ovakvi modovi dat će Overwatchu jednu novu perspektivu zabave i dati priliku svima onima koji se ne opterećuju previše ratingom.

  1. Mystery Duel – radi se o 1v1 modu u kojem će heroji biti odabrani nasumično. Heroji će se mijenjati svaku rundu, a prvi tko osvoji pet rundi (Best of 9) je pobjednik.
  2. Elimination – 3v3 mod u kojem nema respawna unutar runde. Što u prijevodu znači da kada umrete u rundi čekate početak sljedeće. Na početku svake runde moći će se promijeniti heroji. Zvuči zanimljivo.
  3. Mystery Heroes – jedan od prošlih Weekly Brawla, isti kao Quick Play, samo igrači ne biraju svoje heroje.
  4. No Limits – stari Quick Play mode, samo možete odabrati više istih heroje.
  5. All Brawls! – lista prošlih Weekly Brawlova koje ćete moći igrati.

Sukladno novim modovima, dodana je i nova manja mapa, Eco Point Antarctica. EPA će se moći igrati samo u Arcade modu.

Overwatch League dolazi 2017.

Svjetska Overwatch esport liga dolazi nam već iduće godine. Plan je da se natječu timovi koji će predstavljati velike gradove. Blizzard će postpuno dodavati nove gradove i povećavati ligu. Cilj je spojiti najbolje značajke elektroničkog i tradicionalnog sporta, kao što veliki gradovi imaju popularne sportske ekipe, uskoro će moći aplicirati i da se natječu u Overwatchu. Bilo je pitanje vremena kada će elektronički sport iskoristiti postojeću geopolitičku strukturu u svoju korist. Cilj je stabilnost, povećanje baze fanova i naravno, rast Overwatch esporta. Sve detaljno možete saznati u nastavku:

Overwatch svakako ima budućnost

Nakon što je Overwatch na BlizzConu zastupljen putem Overwatch World Cupa, za koji se reprezentacije Srbije i Hrvatske nisu uspjele kvalificirati, bilo je određenog skepticizma oko Overwatch epsorta. Međutim, ovakvim najavama i velikim promjenama Blizzard je dokazao da ima velike planove za budućnost. Bude li sve kako treba, Overwatch bi mogao prvi proći put, koji će mnoge igre slijediti.

Drugi članci