Overwatch 2

Orisa stiže u Overwatch!

orisa-overwatch

Početkom nove uzbudljive sezone Overwatcha i nakon nekoliko teasera za tajnovitog Doomfista, Blizzard je izbacio novog tank heroja u Overwatch PTR, Orisu. Nama dragi Jeff Kaplan je Orisu objasnio kao protumjeru na Reinhardt metu koja dominira Competitive Overwatchom. Tko je zapravo Orisa?

Tko je Efi Oladele i kakve veze ima s Orisom?

Sve je počelo sa iznenadnim tweetom sa sluzbenog Overwatch Twitter profila u kojem Atlas News predstavlja mladu djevojčicu, Efi Oladele, te kako je ona osvojila Adawe Foundation nagradu za znanstvene uspjehe u područjima umjetne inteligencije i robotike.

Tri dana kasnije izlazi novi tweet na Overwatch profilu, davajući brzi pregled nesreće u vrlo razvijenom velegradu Numbaniju u kojemu su se obrambene jedinice OR15 sukobile sa neidentificiranim protivnikom te su bile očajno poražene, ali bez civilnih žrtava. Ubrzo zatim izlazi zadnji tweet povezan sa Orisom. Ovaj pak sadržava Efin “popis namirnica” koje je objavila na njenom holovid kanalu za tada neotkriveni projekt. Nakon dizanja hype tweetovima, Orisa je iznenadno releasana 2.ožujka na PTR-u.Tamo je svi igrači mogu zaigrati te dati Blizzardu povratnu informaciju u heroju i njenom utjecaju na igru. 

Orisa

Uloga Orise u timu trebala bi biti anchor tank, cilj je igračima ponuditi alternativu za Reinhardta koji se u ovom trenutku igra u svakom Competitive meču. Orisa će biti dostupna u Overwatchu od 21. ožujka, zato je krajnje vrijeme da je isprobate. Zato pogledajmo što nam to Orisa donosi u igru:

Fusion Driver:

  • Orisa’s automatic projectile cannon delivers sustained damage, but slows her movement while she fires it.

Fortify: 

  • Orisa temporarily reduces damage she takes, and cannot be affected by action-impairing effects.

HALT!:

  • Orisa launches a graviton charge which she can detonate, slowing nearby enemies and pulling them towards the explosion.

Protective Barrier:

  • Orisa throws out a stationary barrier that can protect her and her allies from enemy fire.

Supercharger:

  • Orisa deploys a device to increase damage inflicted by allies within her line of sight.

Hoće li Orisa uspjeti zamijeniti Reinhardta?

Orisa bi pomoću svojih abilitya trebala moći braniti svoj tim, crowd-controllati neprijateljski te pomoću Superchargera dati dodatan gas svojim DPS-ovima sve dok sa strane puca po neprijateljima. No, hoće li Orisa uspjeti otjerati Reinhardta sa spotlighta?

Drugi članci