Svijet

Otkrivene plaće igrača za Overwatch League

Overwatch League

Blizzard je u srijedu napokon dao dodatne informacije u vezi Overwatch League, a jedna od njih je i godišnja plaća igrača. Igrači će zarađivati 50 tisuća dolara godišnje, a bit će tu i drugih pogodnosti.

Svi mogu igrati Overwatch League

Blizzard je osim plaća objasnio i kako će funkcionirati odnos igrača i timova. Tako će svi igrači Overwatcha stariji od 18 godina  teoretski moći potpisati sporazum s timom u Overwatch League. Za sve timove koji će sudjelovati u ligi, a već su potpisali sporazume sa svojim igračima, cijela stvar kreće ispočetka za OWL. U prijevodu, ako Immortals ima svoju postavu igrača, ne znači da će ta postava nužno igrati Overwatch League, već će se za tu ligu potpisivati novi sporazumi s potencijalno drugim igračima.

 

Više od 3 milijuna dolara stimulativnih bonusa

U sporazumu je osim plaće definirano još nekoliko stvari kao što su plaćanje doprinosa, ali i da igračima pripada minimalno 50% od osvojenih bonusa i nagrada za vrijeme lige. S obzirom da će pobjednički tim dobiti čak milijun dolara od ukupno 3,5 milijuna predviđenih za stimulativne bonuse, ta priča uopće ne zvuči loše

Potpisivanje igrača kreće već u kolovozu

Timovi će moći dovoditi igrače od 1. kolovoza do 30. listopada. Broj igrača morat će se kretati između 6 i 12, bez ikakvih regionalnih ograničenja. Što znači da će u američkim gradovima moći igrati timovi puni Koreanaca i Kineza. Ipak, onaj najvažniji datum je izostao, početak lige. Sve što znamo je da će početi ove godine.

Overwatch League prestaje biti meme

Blizzard napokon sustavno daje informacije o svom nadolazećem esport projektu. Što je više informacija dostupno to OWL  izgleda ozbiljnije i konkretnije. Podsjetimo, zasad je popunjeno sedam mjesta u ligi, a željno se iščekuju imena onih koja će popuniti preostale. 

Drugi članci