Overwatch

Overwatch Contenders – Blizzard najavio razvojnu esport ligu

overwatch contenders

Pripreme za Overwatch League u punom su jeku, navodno. Kako bi se popunila praznina i stvorila mogućnost timovima da razvijaju svoje vještine i naprave korak bliže prema statusu profesionalnog tima, Blizzard je započeo razvojnu ligu, Overwatch Contenders. Otvorena za sve zainteresirane timove, putem razvojne lige saznat ćemo najboljih osam timova u Europi i Americi.

Overwatch Contenders, nada za Overwatch Esport

Koncept natjecanja je prilično jednostavan. Otvorene kvalifikacije vodit će u grupnu fazu, a najboljih osam timova ići će u doigravanje. Kompletno natjecanje će se igrati online. Američke kvalifikacije održat će se 3. i 4. lipnja, a europske tjedan dana kasnije. Nagradni fond za “nultu” sezonu Overwatch Contendersa iznosti će 50,000$ za svaku regiju. U Europi, najboljih osam timova potom će igrati Prvu sezonu, od čega će četiri najbolja tima igrati na offline završnici za 100,000$! Američka priča će biti ipak nešto drugačija. Najboljih šest timova iz “nulte” sezone igrat će Prvu sezonu, a njima će biti pridruženi EnVyUs i Rouge, što će kompletirati natjecanje od osam timova.

Među prijavljenim ekipama za našu regiju, krije se i jedno dobro nam poznato ime. Osvajači RUR OWadria League i praktički svega ostalog na čemu su se natjecali u regiji, Acertas Gaming, tražit će svoju priliku. Po informacijama dostupnim na službenoj stranici Acertas Gaming će igrati u punom sastavu: SprEEEZy, Necros, Doomzx, SkrakZ, aRxEs i Shamyx. Međutim, neće im biti nimalo lako. Na turnir su prijavljene vjerojatno svi timovi koji imaju ikakvu želju biti dio Overwatch esporta, a to uključuje i Misfits, NiP, eUnited i LDLC. Bez obzira na sve, nadamo se da će Acertas Gaming ostvariti odličan rezultat i vratiti barem malo svijetla u regionalni Overwatch. Prijave su još otvorene, zato požurite!

*Ako se na popisu nalazi i vaš tim, svakako nam javite i tome ćemo rado izvijestiti i pratiti rezultate kroz kvalifikacije.

Liga uključuje i Overwatch Open Division

Overwatch Open Division je serija turnira koja će se igrati u različitim dijelovima svijeta, a trebala bi timovima i igračima otvoriti put prema Overwatch Contenders natjecanju. Iako se čini da je Overwatch League još podosta daleko, ovakav otvoreni pristup Blizzarda prema esportu i timovima je nešto najbolje što se Overwatchu dogodilo nakon najave Overwatch Leaguea. Molimo vas, nemojte ovo sjebati! 

Drugi članci