Svijet

Overwatch još jedna u nizu Blizzardovih zlatnih koka

overwatch money

Nakon što su nedavno objavljeni podaci kako je Overwatch prodan u više od 30 milijuna primjeraka, izašle su i konkretne financijske brojke. Prema podacima zarade Activision Blizzarda, Overwatch je u manje od godinu dana od izlaska svojoj kompaniji donio milijardu dolara!

Activision Blizzard posluje odlično, ako je netko uopće sumnjao

Overwatch nakon skoro godinu dana od izlaska i dalje uspijeva privući nove igrače, a malo je reći da se igra odlično prodaje. Kako je dostupan i na konzolama i na PC-u, igrači su podijeljeni prema pripadajućim platformama, zato se možda ponekad ne  primjećuje koliko ih zapravo ima. 

Activision Blizzard je tako u svoj portfolio pospremio još jednu zlatnu koku, koja bi mogla nesti jaja još neko vrijeme. Kako se radi o kompetitivnoj multiplayer igri, baza igrača će rasti, a prodaja se nastaviti. To se najbolje da primijetiti na raznim eventima koje razvojni tim ubacuje u igru, po uzoru na druge Blizzardove igre. Idući važan korak u razvoju Overwatacha bit će Overwatch League, a nedavno su procurile i glasine tko je zakupio prva mjesta u novom Blizzardovom esport projektu. Robert KraftStephen Ross, vlasnici NFL klubova New England Patriots i Miami Dolphins, u ugovorima vrijednim više milijuna dolara su navodno osigurali svoja mjesta. Svakako mudar potez Blizzarda, najava jakih imena iz moćnih organizacija omogućit će lakše dovođenje drugih. 

 

Drugi članci