Overwatch 1

Overwatch se i dalje odlično prodaje – prodano 30 milijuna primjeraka

Overwatch

Prva Blizzardova pucačina se odlično prodaje i skoro godinu dana nakon izlaska. Iako mnogi smatraju kako Blizzardov tim zadužen za Overwatch svoj posao radi dosta šeprtljavo, baza igrača se povećava iz mjeseca u mjesec. Krajem siječnja objavljen je podatak da je Overwatch prodan u više od 25 milijuna primjeraka, svega nekoliko mjeseci kasnije, evo nas na 30. Ovdje se govori o prodanim primjercima igre, međutim, koliko je to aktivnih igrača?

Aktivnih igrača je značajno manje nego prodanih igara

Morgan Stanley izvještaj govori kako je Overwatch krajem ožujka imao oko 17 milijuna aktivnih igrača mjesečno. Kada uzmemo u obzir da se baza igrača dijeli na tri platforme, Xbox One, Playstation 4 i PC, dobijemo pravu sliku o veličini i popularnosti Overwatcha. Posljednji event koji je dodan u igru, Uprising, sigurno je podigao popularnost i privukao nove igrače. No, što će biti s njima kada Overwatch izgubi svoj PvE mod? Polako, ali sigurno, Overwatch se tako udaljava od svoje prvotne namjene, punokrvnog esport naslova. Iako su sada sve regije dobile neke veće Overwatch turnire, Overwatch League je i dalje ono što svi timovi i kompetitivni igrači čekaju. Blizzard za svoj novi esport projekt informacije daje na kapaljku, a to ide na štetu profesionalnim timovima i igračima koji plivaju u neznanju očekujući da Blizzard da konkretne informacije.

Bez obzira na sve, lijepo je vidjeti da baza Overwatch igrača raste. Blizzardova mašinerija ima više nego dovoljno kapitala i snage da Overwatch plasira među najpopularnije timske esport igre, odmah iza svetog trojstva Dota 2, CS:GO i LoL. U najmanju ruku, izgleda da bi Overwatch sasvim dobro egzistirao i kao Co-op igra za casual igrače.

Drugi članci