Svijet

Overwatch World Cup – Počinje grupna faza u Šangaju

OWC

Overwatch World Cup došao je do grupne faze, a prvi mečevi igrat će se od 14. do 16. srpnja u Yun Spaceu u Šangaju. U skupinama A i B koje su prve na redu imat ćemo priliku vidjeti neke velesile poput Kine, Francuske i Danske. 

Overwatch World Cup 2017

Ove godine na Overwatch World Cupu natjecat će se 32 nacije podijeljene u skupine po četiri. Iz svake skupine dvije najbolje plasirane ići ću u doigravanje nakon čega nam slijedi veliko finale na BlizzConu krajem godine. Blizzard je odlučio kako će se grupa faza igrati na čak četiri lokacije, Kina, Australija, Poljska i  SAD. Tako će fanovi diljem svijeta moći prisustvovati ovom događaju. 

Skupina A i B igrat će u Kini, a najizgledniji favoriti za prolaz su već ranije spomenuta Kina, Francuska i Danska. Iako je Južna Koreja najveći favorit turnira, mnogi se nadaju kako zapadne sile ove godine imaju dobre izglede za napraviti kvalitetan rezultat.

 

S obzirom na lokaciju, mečevi će se po našem vremenu igrati rano ujutro. S početkom od 7:00 odnosno 5:00 zadnji dan. Ipak, kako će svaki dan igrati po otprilike šest sati, izglednije je da ćete uloviti ove kasnije mečeve. 

Grupna faza trajat će punih mjesec dana

Grupna faza trajat će sve do 13. kolovoza i zadnjeg turnira u SAD-u. Nakon čega slijedi pauza do početka studenog i BlizzCona u Anaheimu. Cijeli projekt je najavljen još u ožujku, tako de se Overwatch World Cup odvija punih osam mjeseci. Ovo bi mogao biti zadnji Overwatch World Cup u ovom formatu. Naime, krajem godine počinje Overwatch League te će najbolji igrači teško pronalaziti vremena za  igrati oba turnira. Osim ako u Blizzardu nisu i na to mislili. 

Drugi članci