Adria

Povijest Overwatch heroja u “Istorija heroja” serijalu

istorija heroja

Overwatch je isključivo multiplayer igra, bez misija ili kampanje koje bi pratile priču. Međutim, priča postoji, a Blizzard si je i oko tog dijela igre dao truda. Da ne zanemarimo taj dio Overwatcha pobrinuo se Aleksandar Krstić. Njegov serijal Istorija heroja na YouTubeu obrađuje povijest heroja na interesantan način. Overwatch lore inače možete pratiti pomoću Animated Short videa i Comicsa koje developer povremeno izbacuje, a znanje možete upotpuniti s ovim zanimljivim serijalom. 

Istorija heroja od Aleksandra Krstića

U serijalu je zasad obrađeno pet popularnih heroja, a nadamo se kako uskoro dolazi još! Aleksandar sam piše scenarij i narator je u serijalu, dok je za montažu videa zaslužan Đorđe “ZeRoQL” Simonović. Popričali smo s dečkima kako su došli na ideju, kada će sljedeći video i spremaju li nam neki drugi Overwatch sadržaj!

“Još od kada smo se ZerRoQL i ja upoznali u jednoj igraoni pre mnogo godina, obojicu su nas interesovale iste igre, ali zbog različitih razloga – on je bio majstor na takmičenjima, a ja sam voleo priče. Ko i šta je Sarge? Zašto se Arthas preokrenuo protiv svog oca? Ko je taj Imperator čije ime ove čike u oklopima stalno uraju? Vremenom smo izoštrili naše sposobnosti, i rešili da uzmemo neku od novih, popularnih igara i napravimo istorijat heroja u čiju se kožu uvlačimo svakog dana, a ne znamo zašto se oni teleportuju, otkud gorili inteligencija i čemu taj ogroman oklop i čekić – Overwatch je bio savršen početak za naš serija “Istorija heroja” koji se neće baviti samo Overwatchom, već i drugim popularnim kompetativnim igrama u kojima heroji imaju neverovatne (i nepravedno zapostavljene) priče o sebi. Današnje generacije moraju da znaju da nisu samo lepa grafika i akcija ono što čine jednu MOBA, RTS ili bilo koju drugu timsku igru, jer ako se razvojni tim i cela ekipa, činila ona 20-ak ili 2k ljudi, potrudila da smisli i poveže svakog lika u jednu celinu, ili im makar da razlog postojanja (za prefinjene raison “raison d’être”), onda i mi moramo ispoštovati njihov trud makar minimalno.”

U nastavku pogledajmo povijest svima nam omiljenog Genjija, dok ostatak serijala možete pronaći na Aleksandrovom YouTube kanalu. Uživajte!

Aleksandar Krstić

Đorđe “ZeRoQL” Simonović

Drugi članci