Adria

Reboot kasni s isporukom nagrada vrijednih 35 000 kn

reboot overwatch
Danas smo dobili informaciju da Acertas Gamingu nisu isporučene nagrade (6x Oculus Rift) osvojene na Overwatch RUR turniru koji se održao 23. studenog na Reboot InfoGameru, iako je rok isporuke bio 30 dana nakon završetka sajma. Kako je Overwatch Adria također sudjelovala u organizaciji turnira želimo se ograditi od ovakve vrste ponašanja i poslovanja te ukazati na nepravde koje se već godinama događaju na domaćoj esport sceni.
 

Reboot osigurava nagrade za turnir

Prije najave kvalifikacija za navedeni turnir naglašeno je da nagradni fond osigurava Reboot. Klan RuR je organizirao natjecanje uz tehničku i produkcijsku pomoć Overwatch Adrije. U svakom pogledu kolege iz Klan RuR-a su odradile sve dogovoreno. Spojili su pobjednike turnira s čelnim ljudima Reboota te isporučili nagrade za drugo mjesto. 

Navodno situaciju komplicira to što je dio igrača Acertasa iz Srbije i postoje problemi sa slanjem nagrada preko granice jer netko mora platiti troškove carine i poštarine, a uz to će igrači platiti i porez. Međutim ni igrači tima koji prebivaju u Hrvatskoj još nisu dobili svoj hardware. Klan RuR je ponudio pomoć da mogu oni potencijalno osigurati prijevoz, ali iz Reboota nema nikakvog odgovora. Nažalost, ovo nije prvi put da se takvo što događa. Na CS:GO turniru u organizaciji Gameventsa koji se održao na Reboot InfoGameru 2016. gaming stolice nisu isporučene iNationu iz istog razloga. 

Nagrade se igračima moraju isporučiti, bili oni iz Hrvatske ili ne! Sancta Domenica je na ovogodišnjem Reboot InfoGameru također organizirala turnir u Overwatchu, a nagrade su bile isporučene odmah po završetku turnira. Counter-Strike Adria je pobjednicima CS Adria Championshipa (RESISTANCE) esport natjecanja održanog u lipnju prošle godine isporučila novčanu nagradu i gaming stolice u Srbiju i Makedoniju te pokrila troškove poštarine i carine. 

Na esport turnire u Hrvatskoj dolaze domaći i strani igrači, natjecati se, družiti i pobjeđivati. Igrači računaju da će si od nagradnog fonda pokriti troškove. Ponekad nešto i zaraditi, a iz godine u godinu događaju se ogromni propusti koji prolaze nekažnjeno. Neisporuka nagrada jedan je od najnižih činova koji se događaju u esportu i rak rana čitave scene koju treba zaustaviti. Nadamo se da će Reboot preuzeti odgovornost i u najkraćem mogućem roku ispraviti nepravdu. Maloprodajne cijene Oculus Rifta počinju od 5500 kn, a ukupna vrijednost neisporučenih nagrda Acertasu iznose više 33 000 kuna. Više nego pristojna cifra za sve domaće esport ekipe.

 
 UPDATE*  (13.1.2018. u 16:39): Nedugo nakon objavljivanja posta na Facebook stranici Overwatch Adrije oglasio se Reboot InfoGamer. Odgovor prenosimo u cijelosti. 
Hey guys, no need to worry as everything is ok with prizes, they are ready to be delivered from next week. As it was announced originally in tournament specs – their availability was 30 days after the event and as that coincided with xmas there was just a delay because of carrier delivery to us, excuses for short delay.
 

Drugi članci