Overwatch

Reinhardt i Soldier: 76 idući na Blizzardovom popisu nerfova

Soldier: 76

Posljednji update za Overwatch PTR donosi nerfove za Reinhardta i Solider: 76 koji su među najpopularnijim herojima u igri. Prije nego se prisjetite tužne priče “Svi Blizzardovi nerfovi” zastanite, ovoga puta Blizzard nerfa nježno. Uz Soldiera i Reinhardta dolaze manje promjene za Hanza i Genjia, dok će Orisa doživjeti nešto značajnije. 

Soldier: 76 i Reinhardt,  zajedno i u nerfu

Blizzard nastavlja s redovitim balansiranjem Overwatcha. Iduće promjene koje će se testirati na Overwatch PTR serveru ovoga puta ne pokušavaju samo oživiti heroja koji se uopće ne igra, već balansiraju neke od najpopularnijih heroja. Tako će Soldier: 76 dobiti nerf u obliku smanjivanja DPS-a, svaki metak iz Heavy Pulse Riflea će raditi 19 damagea umjesto dosadašnjih 20. Što bi trebalo smanjiti dominaciju Soldiera u igri i otvoriti prostor za neke druge heroje. Reinhardtu će pak Blizzard malo ograničiti Earthshatter, odnosno visinu koju ability zahvaća. Cilj promjene je malo ograničiti ability koji se često znao “penjati” previsoko.

Shimada braća također u ovim promjenama idu u paketu. Genjiju i Hanzi maknut je cooldoown na prvi napad nakon penjanja po zidovima, ali tu priča za Hanzu ne staje. Hanzo će uz to i 10% brže odapinjati strijele što bi trebalo dodatno povećati njegov DPS. Za očekivati je kako dio igrača neće ovu promjenu prihvatiti najbolje, dok “Hanzo main” ekipa veselo trlja dlanove.

Blizzard i dalje traži mjesto za Orisu

Orisa je vidjela nešto igre, ali očito je kako još nije na mjestu koje je Blizzard za nju predvidio. Kako bi postala više tank, manje DPS, Orisa će imati četiri sekunde manji cooldown na Protective Barrier, ali zato će Fusio Driver raditi 15% manje damagea. Kako se radi o značajnim promjenama teško je predvidjeti kako će Orisa funkcionirati u timu. Ipak, čak i uzmemo li obzir Reinhardt nerf, teško je za očekivati da će Orisa preuzeti poziciju glavnog tanka u Overwatchu.

Osim navedenih promjena, Reaper će sada imate napunjene sačmarice nakon korištenja Wraith Forma, a dolaze i promjene u Custom Games i Game Browser postavkama. Podsjetimo, u bilo kojem trenutku se možete priključiti Overwatch PTR-u, a kako to učiniti objasnili smo u jednom od prethodnih članaka: “Što je Overwatch PTR?”

Drugi članci