Adria

RUR OWadria League – pregled prvog kola

rur owadria league

Odigrano je prvo kolo RUR OWadria League, regionalne Overwatch lige. Popis kvalificiranih teamova i igrača možete pronaći na liquipedia stranici lige. Tri ekipe su upisale svoje prve bodove. Posljednji patch je učinio prvo kolo još zanimljivijim. Tako smo mogli iz prve ruke vidjeti kako bi promjene u igri mogle utjecati na metagame u novoj Competititve sezoni.

Acertas Gaming lako protiv Kruga

Acertas Gaming 2 : 0 Krug

Acertas Gaming je rutinski odradio svoj prvi meč lige. Na temelju odličnih partija prvenstveno Necrosa i aRxEsa, ali i ostatka ekipe. Prvi meč se igrao na mapi Watchpoint: Gibraltar, na kojoj Krugu falilo svega par metara da osigura prvi point, ali Acertas im to na kraju nije dozvolio. Na King’s Row, drugoj mapi meča, Acertas Gaming nije dao Krugu da diše. Tako je prvi meč lige prošao očekivano, pobjeda Acertas Gaminga 2:0, s Necrosom u glavnoj ulozi.

Drugi meč dana pripao Otpisanima

Povratak Otpisanih 2 : 0 Citerciciii

U drugom meču kola između Povratak Otpisanih i Call of Duty 2 legendi, Citerciciii, Otpisani su zasluženo pobijedili. Citerciciii su na trenutke pokazivali kako mogu biti respektabilna ekipa, ali fali tu još timske igre i koordinacije. Manky se nedavno vratio u team, dok hefesta nije bilo ovo kolo. Tako su Otpisani obranili prvi point na Hollywoodu zahvaljujući odličnom potezu MofoLoca koji je s Reinhardtom kupio dovoljno vremena da se njegovi suigrači uspiju vratiti. Na Nepalu je bilo nešto teže. Prva dva pointa uzeli su Otpisani, ali svaki point sve teže i teže. mixXxa je zabljesnuo s nekoliko odličnih poteza na Tracer, dok na zadnjem pointu Citerciciii nisu zaigrali s tri tank heroja. Izgledalo je kao da se Citerciciii vraćaju u meč, imali su 99% na trećem pointu, ali Otpisani su se uspjeli vratiti i pobijedili.

TrokuT pobijedio u najiščekivanijem meču večeri

TrokuT 2 : 0 Open Sea

Zadnji meč je bio prava poslastica! TrokuT i Opean Sea prvo su odmjerili snage na Hollywoodu. Open Sea je uspio zaustaviti TrokuT nekoliko puta, ali ipak TrokuT uspijeva u napadu uzeti sva tri pointa i pobijediti prvu mapu. Imali smo priliku vidjeti novog Bastiona u akciji kojeg je u napadu odlično odigrao neLo. Naravno, uz noyyza koji je jako dobro odigrao pocket Mercy.  Iduća mapa bila je King’s Row, gdje se odvijala prava drama. Open Sea je napadao prvi i uspjeli su doći do drugog pointa, gdje ih je TrokuT jedva uspio nekako zaustaviti. Onda kreće drama. TrokuT u napadu, ali Open Sea igra odličan defense. neLo se odlučio za Pharrah, ali eibweNi igra odličnu Pharrah za Open Sea, te u suradnji s narcom na drugom DPS heroju stvaraju TrokuTu puno problema. TrokuT je blizu drugog pointa, ali nikako ne uspijevaju gurnuti payload još koji metar. Overtime. Jedini igrač TrokuTa na payloadu je Freshy s Tracer, protiv Inexa na Reinhardtu i swaglord420 na Luciu. Freshy uspijeva skinuti Inexa i natjerati swaglorda da se povuče. Dolaze njegovi suigrači, neLo s McCreem nalazi par killova i TrokuT uzima drugu mapu. TrokuT je cijeli meč bio bolji i zasluženo pobijedio. Ovdje možete pogledati VOD prvog kola.

Čestitke svim timovima, bilo je odlično! Iduće kolo se igra u nedjelju s početkom u 16:00, vidimo se!

Drugi članci