Adria

Što je Overwatch PTR?

overwatch ptr

Svi koji su igrali Blizzardove igre znaju da Blizzard svaku veću promjenu u svojim igrama detaljno testira, najviše u svom studiju i tijekom samog developmenta, a zatim (nekad) daju i svojim igračima da testiraju prije negoli službeno izbace te promjene. Tako je i u Overwatchu. Prije nego li dođe neka promjena u igru, testira se na Overwatch PTR.

Što je Overwatch PTR?

Overwatch PTR, kratko za Public Test Realm je baš kao što kaže, javni realm za testiranje nadolazećih promjena u Overwatchu.  Svaki novi update prvo izađe na PTR, tamo igrači koji posjeduju Overwatch mogu doći i isprobati novi sadržaj te tako iznijeti vlastito mišljenje i/ili prijaviti bugove ili glitcheve, ako na njih naiđu.

Kako se priključiti testiranju u Overwatchu?

Kao prvo, morate imati aktivan Overwatch na svome Battle.net računu (bez suspenzije ili bana), ako to imate, pratite sljedeće korake:

– Korak 1: Ponovno pokrenite Battle.net desktop aplikaciju.

– Korak 2: Dođite do Overwatch kartice na izborniku s lijeve strane.

– Korak 3: Odaberite “PTR: Overwatch”  sa REGION/ACCOUNT padajućeg izbornika.

– Korak 4: Kliknite na “Install” kako bi započeli proces instalacije.

– Korak 5: Nakon što je PTR klijent instaliran i ažuriran, kliknite na “Play” da biste pokrenuli PTR!

Napomena: Da bi pristupili PTR-u, morate imati instaliran Overwatch i biti prijavljeni u igru ​​barem jednom. Ako PTR nije dostupan za vas nakon što prođete gore navedene korake, pokušajte se ulogirati na Overwatch, izaći iz klijenta, a zatim ponovno pokrenite PTR.

Zašto uopće ići na PTR?

Na PTR možete otići čisto iz zabave, možete i otići isprobati novu competitive sezonu Overwatcha bez da to utječe na vaš pravi rank. (Sav napredak/lootboxovi/SR iz PTR-a ne prelazi na normalnu igru, ali to sve iz normalne prelazi na PTR.)  Također, kao što je gore navedeno, možete otići i zabaviti se s nadolazećim herojima koji su još uvijek u fazi testiranja, kao Orisu koja je provela skoro tri tjedna u PTR-u prije nego što je službeno došla  igru. Ako idete da pomognete Blizzardu prijavljivanjem bugovova ili želite dati svoje mišljene, to možete učiniti na službenim Blizzard forumima. Ako vas se sviđa naš članak o tome što je Overwatch PTR, svakako pogledajte i tekst “Kako podići FPS u Overwatchu”

PTR FAQ

P: Na kojem platformama je PTR dostupan?

  • PTR je trenutno dostupan samo na Windows PC-u.

P: Koje regije mogu sudjelovati u PTR?

  • Računi iz svih područja (bez Kine) su prihvatljivi za sudjelovanje; Međutim, PTR je hostan na Američkom serveru. Kao rezultat toga, ako planirate igrati PTR iz regije izvan SAD-a, molimo da predvidite smanjenja performansa i povećan ping.

P: Ima li ograničenje na koliko igrača može sudjelovati na PTR?

  • PTR trenutno podržava 10k istovremenih igrača. Ako se dogodi da broj igrača dođe do ovog ograničenja, svi novi igrači koji se pokušaju prijaviti na PTR će biti stavljeni u red.

P: Hoću li moći kupovati lootboxove na PTR?

  • Ne. Sve kupnje za pravi novac su onemogućene na PTR.

 

Drugi članci