Overwatch

U kojem smjeru se razvija Overwatch?

Overwatch

Kada je u pitanju Overwatch, Blizzard je odabrao nešto drugačiji pristup nego u svojim ostalim multiplayer igrama. Tako Overwatch redovito dobiva zakrpe i novi sadržaj, kako bi igra ostala svježa, ali i balansirana. Ono najvažnije u svemu tome je što Blizzard pomno prati kako community diše. Upravo u tom smjeru idu i “Developer Update” videi koji govore o tome što se točno događa s Overwatchom i što development tim koji stoji iza igre radi i pokušava napraviti. Upravo je jedan takav video izašao prije koji dan.

Na čemu radi Overwatch tim?

U Developer Update videu nazvanom “Popular Community Topics” Jeff Kaplan govori o nekima od najpopularnijih tema u Overwatchu. Jedno od glavnih pitanja je što se događa sa Symmetrom i o kakvom se reworku radi. Sigurni smo da je cilj učiniti Symmetru korisnijom u više situacija nego što je to danas, ali nažalost Kaplan dosta naširoko priča o tome. Uključujući o kakvim se točno promjenama radi i kada će biti dostupne. Već smo ranije pisali da će Symmetra dobiti buff, a najvjerojatnije je da će se to dogoditi već sljedeći mjesec. Iduće goruće pitanje Overwatcha je Spectator Mode, koji je dosta čudan. Kako za onoga tko upravlja kamerom, tako i za gledatelje. Na PTR-u se već testira Spectator Mode koji nudi više mogućnosti, a jedna od najzanimljivijih je svakako bookmarkanje pozicija kamere na mapi i vraćanje na tu poziciju pritiskom tipke.

Brojni su tu noviteti koji će naknadno doći u Overwatch. Nakon Ane, sprema se novi heroj koji bi svijetlo dana trebao ugledati “prije nego kasnije”, kako kaže Kaplan. Međutim, sprema se još jedan heroj koji development tim trenutno testira, ali on će biti dostupan tek iduće godine. Slična stvar je i s novim mapama. Tako su u izradi trenutno čak četiri nove mape, ali sumnjamo da će sve ugledati svijetlo dana.

Koji je zaključak priče?

Ono što treba izvući iz samog videa je svakako brža animacija za Widowmaker scope i promjene koje bi trebale poboljšati Symmetru. Također, svi oni koji su se nadali da će Symmetra moći healati ili dobiti dodatan support utility, razočarati će se. Navodno će Symmetra prije dobiti novu ulogu u igri nego što će moći raditi ranije navedeni stvari. Sve u svemu radi se o puno priče i šturih informacija, ali i to je nešto. Pitajte samo StarCraft igrače. Bez obzira na sve Blizzardove napore, jedna stvar mnogima nije jasna. Što će nam 30 heroja i 25 mapa, kada se ne možemo reconnectati u game?

Drugi članci